Schaarste in de Keuken

Wanneer

zondag, 21 augustus, 2016    
11:00 - 16:00

DSC_0061 Duizenden paupers werden in de 19e eeuw ‘verpleegd’ in de onvrije kolonie Veenhuizen. Ze leidden een leven van schaarste en armoede. Armoede die ook de keuken in de Veenhuizer gestichten ingrijpend beïnvloedde. Wat aten deze paupers? Hoe werd hun voedsel bereid? Wat bood het land om hen heen?

Caroline Verhoeven van Het Culinair Erfgoedcentrum bereidt een aantal gerechten geïnspireerd door de keuken van toen. Een dag waarop de rol van voedsel en de invloed van schaarste op het eten in de vroegere dwangkolonie centraal staan. Er wordt een film vertoond over de ontstaansgeschiedenis van Veenhuizen, en er zijn rondleidingen over het weiland van het voormalig Derde Gesticht.

Zondag 21 augustus van 11.00-16.00 uur worden bezoekers meegenomen op een reis door het Derde Gesticht in Veenhuizen , met muziek en verhalen en een proeverij uit de keuken van schaarste in tijden van het Derde Gesticht in Veenhuizen.

We leren niet meer hoe ons voedsel te bewaren voor tijden dat er een schaarste is. Kennis over de herkomst van ons voedsel is tegenwoordig even belangrijk als het conserveren van ons eten”, vertelt Carolina Verhoeven van De Landskeuken.

Naast het culinair historisch erfgoed verzorgen Imke en Ruben Visser-Gerritsen het historisch kookgedeelte info@puurculivents.nl en treedt de band ‘Kapriol’ op met dansmuziek. Wees Welkom.

VRIJ ENTREE…

Voor meer informatie: Hein Moes 0653354278 heinmoes@cocomaria.nl
P1010297